kies regio:

RE-InVEST: Bouwen aan vertrouwen en solidariteit in Europa

Een project gegroeid uit de BewegingRE INVEST solidariteit

De aftrap

Met het toenmalig ACW grepen we het Europees jaar van de armoede in 2010 aan om samen met velen na te denken over hoe het Europees niveau armoede het best kan bestrijden. Eén van de conclusies was dat er maatschappelijke druk nodig is opdat ar- moede hoger op de politieke agenda van Europa zou staan. Maatschappelijke druk op Eu- ropees niveau ontwikkelen kan enkel als middenveld, organisaties en deskundigen de handen in elkaar slaan en een alliantie vormen.

In 2010 ontstond dan ook de Alliances to fight poverty, een informeel netwerk van middenveldorganisaties, armoedebestrijdingsorganisaties, vak bonden en academici.

Dit informeel netwerk werd en wordt getrokken door de studiedienst van het toenmalige ACW, nu Beweging. net. We komen geregeld samen om standpunten, voorstellen, ideeën uit te wisselen, argumenten af te toetsen en te komen tot gezamenlijke standpunten rond armoedebestrijding. Naar aanleiding van de Europese verkiezingen verspreidden we een memorandum, dat meer dan een eisenbundel was: het was de brede, gefundeerde visie van het netwerk. En het is het fundament waarop RE-InVEST steunt.

 

 

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius Bank VDK bank Logo DVV