kies regio:

beweging.academie vzw

academie logo landscape

Traject 1: Sociale bescherming

Flikkerende beelden, dreigende headlines en  breaking news!  Veranderingen komen dagelijks op ons af en jagen veel mensen schrik aan. Maar is dit wel terecht?

In de trajecten van beweging.academie  willen we met een open blik naar actuele vraagstukken kijken en samen een andere toekomst verbeelden. Want de verbeelding wint altijd. Ze houdt je wakker, verrijkt je kennis en spoort je aan.

Meer informatie & inschrijven

Een traject van beweging.academie is opgebouwd uit een startdag en drie vervolgsessies. In het eerste traject focussen we op een aantal onderwerpen binnen de sociale bescherming.

Op de eerste dag bekijken we hoe publieke opinie werkt. Wat komt in de media en wat niet? En waarom? En op welke manier beïnvloedt dit ook onze mening?

Tijdens drie vervolgsessies gaan we dieper in op enkele specifieke topics.

Pensioen rekenen

De stelling dat we met z’n allen langer zullen moeten werken is ondertussen bij iedereen ingeburgerd. Tijdens deze sessie willen we nagaan wie dit zegt en waarom. En bovenal klopt dit verhaal wel? Kunnen we ons een ander pensioenstelsel verbeelden?

Zorg kiezen

Op welke manier zien we ‘zorg’ in de toekomst? Gaan we ons allemaal privé verzekeren om zo te garanderen dat we de beste zorg krijgen? Maar wat dan met wie dit niet kan betalen? Wat zijn de argumenten pro en contra en wat denk jij ervan?

Anders werken

We merken dat jongeren op een andere manier willen werken. Ze willen zelf hun loopbaan sturen en zelf prioriteiten stellen. Bovendien horen we al enkele weken een pleidooi voor meer tijd en een betere balans tussen werk en privé. Is een 30-urenweek hier de oplossing of zorgt het net voor problemen? Wat is jouw gedacht hierover?

Kostprijs

  • 20 euro voor studenten
  • 35 euro voor niet-studenten

Klik hier om in te schrijven

  Deze website werd mede mogelijk gemaakt door
Belfius BankVDK SpaarbankDVV Verzekeringen

x
Schrijf je in op onze nieuwsbrief